fbpx

VACA INTRODUCERER KLIMAMÆRKNING

Fødevareindustrien bidrager til 28% af verdens samlede udledning af drivhusgasser. Hos VACA vil vi gerne være en del af løsningen ved at reducere vores eget klimaaftryk samt gøre det nemt og overskueligt for vores gæster at vælge mere klimavenlige måltider, og derfor har vi valgt at klimamærke vores menukort i samarbejde med Klimato.

Klimamærkerne viser hvad CO2-aftrykket er for den enkelte ret samt giver en indikation af, om måltidet har en lav, middel eller høj klimabelastning. CO2-aftrykket er beregnet ud fra ingredienser, produktionsmetode og oprindelsesland ved hjælp af en metode kaldet ”Life Cycle Assessment”, LCA.

 

 

En gennemsnitlig skandinavisk frokost eller middag har i dag et CO2-fodaftryk på 1,7 kg CO2e. Ifølge WWF bør dette tal ikke overstige 0,5 kg. CO2e, hvis det skal lykkedes os at nå FN’s klimamål, der står defineret i Parisaftalen.

Ved at tilføje klimamærker på menuen håber VACA og Klimato at inspirere dig til at vælge måltider, der ikke blot smager godt, men som også er mere skånsomme overfor klimaet. Lad os sammen bekæmpe klimaforandringerne – et måltid ad gangen!

Læs mere om Klimato, og hvordan de beregner CO2-fodaftrykket fra fødevarer på www.klimato.co